Een auto is voor veel Nederlanders bijna een eerste levensbehoefte geworden. Dit komt omdat de auto in de meeste gevallen essentieel is om jezelf van a naar b te kunnen verplaatsen. Dit kan voor werk, boodschappen of bijvoorbeeld familiebezoek zijn. Heb jij momenteel geen auto in bezit? Dan is het heel goed te begrijpen dat je hier wel naar op zoek bent. Nu kun je anno 2022 uit ontzettend veel modellen kiezen, maar ook de brandstof waarop de auto rijdt is een steeds belangrijkere keuzefactor geworden. Omdat elektrische auto’s in onze optiek de auto’s van de toekomst zijn, proberen we je in deze blog te overtuigen wat betreft de aanschaf van elektrische auto!

Goedkoop rijden

De elektrische auto geeft je de mogelijkheid om extreem goedkoop auto te rijden. Dit is met name het geval als je de auto thuis kunt opladen aan je eigen laadpaal. Zo laad je bijvoorbeeld jouw Ford Mustang Mach E op met normale netstroom. Je betaalt per kWh dus hetzelfde als dat je voor iedere andere kWh in huis betaalt. Indien je geen laadpaal thuis hebt dan is het gebruik van de auto overigens ook goedkoper. Je betaalt voor een volle batterij bij een laadstation alsnog minder dan dat je voor een volle tank betaald. De besparing is alleen nog vele malen hoger als je de auto thuis kunt opladen. Daarnaast betaal je voor een elektrische auto geen wegenbelasting. Nog een mooi besparend voordeel!

‘Nadelen’ elektrische auto

Als jij jezelf aan het oriënteren bent op het gebied van een elektrische auto, dan zul je twee problemen met regelmaat tegenkomen. Dit zijn de problemen omtrent de actieradius en de laadtijd. Toch zijn dit veelal problemen uit het verleden. Neem bijvoorbeeld de Kia EV6. Deze auto heeft een actieradius van 528 km. Dit moet voor de gemiddelde Nederlander meer dan genoeg zijn om een hele dag op te rijden. Nu zul je alleen tijdens een autovakantie misschien meerdere keren moeten opladen om op de locatie aan te komen. Gelukkig beschikken de meeste modellen over moderne snellaad technieken. De genoemde KIA EV6 laadt bijvoorbeeld in 18 minuten tijd tot 80% vol. In de praktijk betekent dit dat je na 20 minuten stoppen bij een tankstation weer zo’n 400 kilometer kunt rijden.