Verkorte titel
Gu11 Foutmeldingen: zoekvenster

Volledige titel van de techniek

Gu11: De pagina met de door het systeem gegenereerde foutmelding bevat een zoekvenster met submit-knop

Toepasbaarheid

Alle pagina's waarop een door het systeem gegenereerde foutmelding voorkomt.

Deze techniek is van toepassing op:

Beschrijving

Deze techniek is met name bedoeld voor gebruikers die geconfronteerd worden met een 404-foutmelding (bestand/pagina niet gevonden). De beschikbaarheid van een zoekfunctie zorgt ervoor dat deze gebruikers nog een poging kunnen doen om de gezochte of gerelateerde informatie te kunnen vinden, zonder eerst de foutmeldingspagina te moeten verlaten. Het gaat hier om een werkende zoekfunctie die de betreffende verzameling webpagina's doorzoekt en die aan de Webrichtlijnen voldoet die van toepassing zijn op webformulieren.

Voorbeelden

Opmerking: Voorbeelden hebben uitsluitend een informatieve functie. Het is niet de bedoeling om een succescriterium te beoordelen enkel op basis van de hier gepresenteerde voorbeelden.

Voorbeeld 1

Na het volgen van een hyperlink op een verzameling webpagina's komt de gebruiker terecht op een pagina met een foutmelding die door de webserver is gegenereerd. Op deze pagina wordt gemeld dat de betreffende webpagina niet is gevonden. De pagina bevat een zoekformulier waarmee de gebruiker kan zoeken naar de gewenste informatie.

Informatiebronnen

Opmerking: Informatiebronnen zijn uitsluitend informatief bedoeld. Ze maken geen deel uit van de Webrichtlijnen. Deze opsomming impliceert geen goedkeuring van de bronnen door de opstellers of toezichthouders van deze specificatie.

Gerelateerde technieken

Toetsen

Procedure

  1. Controleer of door het systeem gegenereerde foutmeldingspagina's een werkende zoekfunctie bevatten;
  2. Controleer of de zoekfunctie (minstens) de betreffende verzameling webpagina's doorzoekt;
  3. Controleer of de zoekfunctie voldoet aan de Webrichtlijnen die van toepassing zijn op webformulieren.

Verwacht toetsresultaat

Er wordt aan het succescriterium voldaan bij de volgende uitkomst:

  1. Alle controles zijn waar.

Opmerking: Alle technieken hebben een informatieve status - het is niet verplicht om ze te gebruiken. De "afdoende technieken" worden als afdoende beschouwd om aan succescriteria te voldoen; het is echter niet noodzakelijk om deze technieken toe te passen.
Het staat eenieder vrij om nieuwe technieken voor te stellen.