Ben jij bezig met het beleggen in cryptovaluta of wil je hiermee starten? Er zijn een aantal strategieën die je hierbij kunt toepassen. Benieuwd naar deze strategieën? Lees dan snel verder.

Diversifiëren

Het is ten eerste om goed te kijken in welke cryptovaluta je wil beleggen. Een veilige optie is om diversiteit hierin aan te brengen. Een groot voordeel hierbij is dat je de risico’s verlaagd en je daarnaast ook een beter rendement kunt halen. Op basis van marktsignalen, informatie en eigen kennis kun je bewuste keuzes maken waar het rendement volgens jou het hoogste is. Leg je focus eerst op een kleine selectie cryptovaluta in plaats van alle valuta. Een goede optie is om je eerste focussen op de drie grote cryptovaluta: Bitcoin, Ripple en Ethereum. De handel in deze digitale valuta is vrij omvangrijk. Hierdoor is er elke dag nieuws en ontwikkelingen. Benieuwd naar de huidige koersen van de deze cryptovaluta? De bitcoin koers, de ethereum koers en de ripple koers bekijken? Op het internet is deze eenvoudig te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens bij Bitvavo!

Iets anders waar je op kan letten is de tijd van beleggen.

Lange termijn: HODL

De afkorting HODL betekent Hold On for Dear Life. Deze strategie houdt eigenlijk in dat je de cryptovaluta vasthoud voor lange termijn. Aanhangers van deze strategie geloven dat dipjes tijdelijk zijn en de aanhouder wint. Er kan nu misschien een flinke daling in de koers zitten, maar over een paar jaar staat de koers weer flink hoger. Dat is hoe aanhangers van deze strategie dit bekijken. Dit werkt eigenlijk het beetje hetzelfde als bij een normale belegging. Ook die markt is volatiel (wel een stuk minder) maar jarenlange beleggingen renderen gemiddeld genomen eigenlijk altijd.

Korte termijn: dag handel

Een andere strategie waar je voor kunt kiezen is daghandel. Deze strategie is een meer actieve benadering van cryptocurrency. Daghandelaren willen winst boeken op basis van hun marktbegrip. Voor deze beleggers is het essentieel om gebruik te maken van goede instrumenten. Je kunt hierbij denken aan geavanceerde marktanalyses en ook trading robots zijn een goed voorbeeld hiervan.

Marktonderzoek

Het belangrijkste is om de markt en de trends in de gaten te houden. Het is belangrijk om alle nieuwe ontwikkelingen te monitoren. De cryptovaluta is erg onvoorspelbaar. Wel is er al veel marktonderzoek gedaan naar bijvoorbeeld de Bitcoin. Deze munt bestaat inmiddels al 10 jaar. Je kunt hiervan wel een algemeen beeld krijgen wanneer de marktactiviteit gaat toenemen of afnemen.

We hopen dat je na het lezen van dit blog een goede belegingsstrategie kunt bepalen! Lees je goed in op het internet, en zoek uit welke risico’s je wil nemen! We wensen je veel succes.