Vandaag de dag wordt meer dan de helft van alle wereldwijde digitale content online bekeken. Als uw bedrijf, non-profit organisatie of onderwijsinstelling dat publiek wil bereiken en voorbereiden op de digitale wereld van morgen, moet je een online cursus maken. Het maken van een cursus is niet moeilijk, maar vereist wel planning en vooruitdenken. Hier volgen vijf nuttige tips voor het maken van een online cursus:

Maak je cursus met een leermindset

Als je jouw online cursussen behandelt als workshops, zul je merken dat jouw studenten meer betrokken zijn en graag deelnemen. Dit is vooral belangrijk bij online cursussen, omdat de docent niet kan bepalen wanneer zijn cursus beschikbaar is. De beste manier om een online cursus te maken met een leermindset is om je te richten op vaardigheden die online cursisten nodig hebben. Dit kun je doen door na te denken over wat je in je carrière hebt geleerd en de tijd te nemen om dat toe te passen op je cursussen. Als je een professor bent, betekent dit dat u de inhoud die je momenteel onderwijst opnieuw moet bekijken; misschien ontdek je nieuwe verbanden of manieren om concepten uit te leggen waar jouw huidige studenten misschien nog niet eerder aan gedacht hebben. Werf professionele adviseurs en consultants aan als gastsprekers voor jouw cursussen. Dit kan een niveau van expertise toevoegen waartoe je studenten momenteel geen toegang hebben.

Wees proactief

Online studenten zijn op zoek naar meer dan alleen de juiste informatie – ze willen praktische waarde uit hun leren halen. Met dit in gedachten kun je activiteiten integreren die leerlingen helpen het geleerde toe te passen. Laat leerlingen bijvoorbeeld de concepten die ze hebben geleerd gebruiken in een extern project, zoals een onderzoeksverslag, een kunstproject of een presentatie. Dit is een uitstekende manier om hen te laten zien hoe hun leren hen kan helpen in hun dagelijks leven.

Begin met een opdracht

Er is een lange geschiedenis van essay-based leren in het hoger onderwijs. Veel inleidende colleges gebruiken nog steeds essays als primaire beoordelingsmethode. Een van de grootste uitdagingen bij essay-based assessments is dat veel docenten niet weten hoe ze het schrijfproces effectief moeten onderwijzen. Als je nieuw bent met dit type beoordeling, kun je overwegen te beginnen met opstelvragen. Een van de beste manieren om opstelvragen te gebruiken is het volgende te overwegen: wat is het doel van een opstel? Welk type informatie hebben leerlingen nodig om aan te tonen dat ze een academische vaardigheid beheersen? Wat zijn de belangrijkste vaardigheden die je wilt dat je leerlingen leren terwijl ze je cursus volgen? Als je eenmaal een beter idee hebt van de inhoud die je wilt behandelen, kun je opstelvragen maken die je leerlingen helpen het geleerde toe te passen.

Omarm gamification en videogames

Studenten zijn gewend om games te spelen voor vermaak, maar velen van hen zijn verrast dat ze net zo goed kunnen leren terwijl ze een bepaald speltype spelen. Gamification is een manier van lesgeven waarbij spelletjes en andere vormen van interactieve inhoud worden gebruikt om een leerervaring te bieden. Een van de beste manieren om gamification te gebruiken is het maken van online assessments die kunnen worden gegamificeerd. Je kunt je beoordelingen bijvoorbeeld interactief maken en klassementen maken waarin leerlingen zich met elkaar kunnen meten. Naast assessments kun je gamification ook gebruiken in je opdrachten en in je opdrachten. Overweeg het gebruik van quizzen, opdrachten of zelfs huiswerk waarbij leerlingen met een team moeten samenwerken om een probleem op te lossen of een project te voltooien. Gamify je opdrachten en beoordelingen om interactieve ervaringen te creëren die je leerlingen betrekken.

Gebruik een mix van online en offline leren

Als je een online cursus maakt, wil je misschien ook enkele offline componenten integreren. Zo kun je video’s, afbeeldingen en audiobestanden gebruiken die je offline hebt verzameld. Je kunt ook quizzen, activiteiten of opdrachten integreren waarbij de leerlingen een offline project moeten voltooien, zoals een paper, een presentatie of een samenwerking met een team van leerlingen. Dit kan een uitstekende manier zijn om uw leerlingen te helpen toepassen wat ze hebben geleerd. Een andere goede manier om een mix van online en offline leren te gebruiken is het maken van een hybride cursus. Een hybride cursus combineert meestal online en offline leren door studenten online lessen te laten volgen met enkele offline componenten, zoals opdrachten, beoordelingen of projecten.

Is het wat voor jou?

Online leren is de norm geworden, maar dat betekent niet dat je geen cursussen hoeft te maken en je studenten niet naar een nieuwe wereld van kennis hoeft te leiden. Een online cursus is gewoon een andere manier om je leerlingen te onderwijzen, die ook traditionele methoden kan omvatten, zoals face-to-face leren. Het beste is om cursussen te maken die jouw studenten effectief leren en hen helpen deel uit te maken van de digitale wereld. Er zijn veel belangrijke dingen die je moet weten over hoe je een online cursus maakt. Als je een boeiende en effectieve cursus wilt maken, moet je ervoor zorgen dat je deze tips in overweging neemt.