Je hebt lang getwijfeld. Gewikt en gewogen, maar nu heb je eindelijk de knoop doorgehakt: je gaat voor jezelf beginnen. Een spannende tijd breekt voor je aan en er is nog best veel te regelen voordat je helemaal in business bent. In deze blog informeer ik je graag even over het belang van een goede website.

Je website laten maken

Een website laten maken is iets waar je goed over na moet denken. Want, lieve ondernemer, in 2020 is het haast onmogelijk om succesvol te zijn zonder een goede website. Een website is niet alleen een plek waar je veel informatie over je bedrijf, jezelf en je product of dienst vertelt, het is een marketingtool op zich. Google indexeert je website en dat bepaald hoe hoog je ranking is in de zoekmachine en hoe vaak jouw website weer wordt gegeven bij een bepaald zoekwoord of een bepaalde zoekterm.

Je website zelf maken of laten maken

Okay, je weet nu waarom het belangrijk is om een website te hebben. De volgende vraag is of je zelf aan de slag gaat met één van de vele online tools waarmee je zelf een website kunt maken of ga je je website laten ontwerpen door een professioneel webdesigner of bureau? Ik zal je in dit blog een aantal voordelen opnoemen van je website laten maken door een professional.

De allerbelangrijkste reden om je website te laten maken is wat ik het ‘Schoenmaker, blijf bij je leest’-principe noem. Jij bent ondernemer. Je onderneemt met een product of dienst waar je verstand van hebt. Focus je dan ook daarop. Een webdesigner is een ondernemer die verstand van html, laravel en seo heeft. Laat hem dan ook zijn ding doen.

Reclames zijn uit, content marketing is in. Dat betekent dat de waarde van de informatie, de teksten en de beelden (de content) die je op je website hebt staan in grote mate bepaald hoe je scoort in zoekmachines en ergo hoeveel mensen vanuit Google doorgestuurd worden naar jouw website. Het laatste wat je dan wilt is dat er een fout in het script of een verkeerde no-follow of no-index tag in je website zit. De bouw van je website uitbesteden aan een professioneel voorkomt dat je je hier zorgen over hoeft te maken en het zorgt ervoor dat jij je kunt focussen op het schrijven van de content die je binnen no time bovenaan pagina 1 op Google krijgt.

Support your locals: Je website laten maken Haarlem

Wat een goede webbouwer is, hangt af van je persoonlijke voorkeur, maar over het algemeen is het belangrijk om snel en veel te schakelen met het bureau dat jouw website bouwt. Een goed advies is daarom om zaken te doen met een lokale partij, waar je even langs kunt gaan om dingen te bekijken en bijsturen als dat nodig is. Je website laten maken Haarlem is daarom zeker aan te raden voor iedere startende ondernemer in Kennemerland en omgeving.